Gör egna teckenmaterial

Roligast och intressantast blir de material som du gör själv. Kombinera färdiga material med dina egna idéer och bilder så blir resultatet allra bäst!

Teckenalbum!

Haka på barnens intressen och aktuella teman och sätt ihop bilder­böcker med tecken. Köp färdiga Teckenblad eller gör egna. Allra mest intressanta blir böckerna om ni fotar egna bilder där barnen är med.

Bordstabletter!

Använd bordstabletter med bilder och tecken­illustrationer. Skriv ut färdiga eller gör egna och skriv ut/plasta in. Ett roligt tips kan vara att köpa fickor för sjökort och stoppa i det som är aktuellt just nu! Glöm inte att byta bilder och tecken ofta för att hålla intresset uppe.

Tecken i böcker!

Klistra in teckenillustrationer i era favoritböcker. Det påminner alla om att använda tecken och gör det lättare att komma ihåg hur de görs. Gör iordning teckenillustrationerna i datorn, skriv ut på etikettpapper och klistra in i anslutning till texten i böckerna. Det finns också färdiga böcker med tecken att köpa, se boktipsen längst bak i boken.

Teckenaffischer!

Tillverka era egna teckenaffischer med aktuella tecken för en viss aktivietet/undervisning. När till exempel brandkåren ska komma på besök gör man en eller flera affischer med de ord/tecken som handlar om brandkåren: brandbil, brandman, hjälm, vatten, åka fort, siren med mera.  Affischer kan också göras för att sätta ord och tecken på allt som finns i närmiljön som till exempel skolgården, matsalen, gymnastiksalen och så vidare.